Monday, October 14, 2013

selamat hari raya aidiladha!

Assalamualaikumm.......

selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua umat manusia di muka bumi allah ini...
bersyukur akhirnya kita dapat menyambut hari raya aidiladha... 

hari raya kali nie, akhirnya dapat raya kat kelantan.... bahagia sangat walaupon dalam risau-risau menghitung hari menjelang SPM...


selamat hari raya aidiladha!!

makan dagimg lembu jangan bnyak2... kang nanti darah tinggi naik, sangat bahaya.. tambah2 lagi  kepada hamba allah yang ada sakit jantung... 
makan daging lembu beringat-ingat ye! jgan makan banyak sangat....




pesanan ikhlas :
                                                                                                                                        RINA

Tuesday, July 9, 2013

penceroboh muka buku ku

PENCEROBOH!
dulu negara kita digemparkan dengan kehadiran penceroboh sulu dari filipina di lahad datu untuk tuntut sabah.. katanya sabah hak negara sulu... dan hal itu dah di selesaikan sekarang dan menjadikan lahad datu sperti legang tanpa penduduk,hilangnya suara kanak-kanak yang riang,hilangnya bunyi kenderaan yang sesak...
itu keadaan di lahad datu... 
sekarang keadaan saya pulak! ada penceroboh telah menceroboh facebook a.k.a muka buku saya.. sakit hati hanya tuhan yang tau... rasa nak je maki hamun orang tu dengan pelbagai bahasa tapi bila teringat tak de guna dan tambah kan dosa terpaksa kawal semua tu...
dah la ceroboh fb orang, kalau ceroboh dengan cara profesional tak pe gak nie ke tak, boleh gi balas mesej orang antar kat saya... menunjukkan betapa tak pandai + bengong nya SI DIA tu... dah tu bila orang tanya sape dia , boleh dengan gembira nya SI DIA jawab RINA LA! kepala hotak kau! kejadahnya aku nak online fb kalau aku kat asrama.. dah tu malam pulak, mmg ada pon komputer nak online kat asrama... dah la handphone tak boleh bwak masuk asrama nie nak online.. nak online kat mane? I-TALK?PUBLIC SYILING? hotak kau la.. baik plak c.mid nak bagi kiteorang kat asrama nie online.. nak tgk tv pon,astro tak de...sungguh bodoh cara kau menipu wahai manusia.... nie buat aku rasa tetiba panas hati nie.... 
kau sape nak buka fb aku ? kau tak de hak pon nak uat semua tu!!!! how dare u la ..... aku tak mintak bnyak pon dari kau aku mintak kau ngaku je sape kau yang bukak fb aku tanpa kebenaran tu? seandainya kau nak cakap aku ada bagi kebenarn kat kau bukak fb aku , time bila aku cakap? senaraikan masa nya bila!!!!! geram pulak aku kat kau PENIPU + PENCEROBOH SENGAL

DENGAR SINI!!!

AKU FAIZATUL FAZRINA BINTI MD NOOR TAK KAN MAAFKAN KAU YANG BUKAK FB AKU TANPA KEBENARAN SHINGGA KAU NGAKU KAU SAPE... SEKIRANNYA KAU NGAKU AKU AKAN MAAFKAN KAU.... TAK KESAH LA SAPE KAU! AKU TAK HERAN APA JAWATAN DAN KAITAN KAU DENGAN AKU SEKALI PON !




writting by:
faizatul fazrina

Friday, May 31, 2013

SENIORR....

ASSALAMUALAIKUM................


"SENIOR"

Dah sekian lama tak update, hari nie rasa nak karang "karangan"..  SENIOR! itulaH tajuk yang aku nak share kali nie.. 
CERITA DIA MACAM NI.. ada la dalam bulan lepas aku ada kenal la kan gan sorang mamat yang terkenal giler-giler gan perangai PLAYBOY dia ni,selama aq  kenal dia, dia macam ok la,. sebenarnya knal thun lepas lagi tapi kenal cam tu-cam tu je sebab orang cakap dia playboy terhebat kat sekolah tu,. lepas kenal dia secara dekat selama sebulan lebih,dia ok je, not the bad la.. tapi tak de la power sangat ayat playboy dia tu, macam biasa-biasa je, aku tak tahu la macam mane boleh di iktirafkan sebagai playboy.. macam kesian.. 
Eh! Aq plak over kutuk dia... hehheh..  soooryyy =).. 
tapi aq sangat sangat sangat salute kat dia, NAK TAU KENAPA? ye la , walaupon dia playboy pelajaran dia tetap gempak! jadi pelajar terbaik plak tu... bukan nak bagi dia bangga la kan tapi kenyataan tak leh nak sangkal dah.. dan satu hal aku paling tak sangka pasal budak  nie, dia sangat manja + gedikss + perasan + degil... ye la anak bongsu la katakan... sangat gedikkss!! 
dan satu hal yang aq sangat penat dengan dia nie dia sangat sangat sangat sangat sangat degil... bnyak an SANGAT tu... seyes ! memang sangat degil... ada ke time drive kereta boleh dia mesej/call.. nie salah seorang orang yang patot polis saman,kalau aq jadi polis aq saman je mamat nie sampai die pokai, tak de sivik pnye orang! bila ditegur dia dengan selambanya cakap 
"kalau tak berhenti mesej pon x accident la"
see! dia SANGAT pandai kan... apa masalah dia pon tak tau la.. sesedap megi cukup rasa dia je cakap macam tu, mcam dia boleh ramal apa yang akan berlaku..  
berkawan dengan dia sngat menyenangkan.. walaupon dalam gediik-gediik dia tu, dia orang yang menyenangkan... berubah persepsi aku terhadap dia selepass kenal dia.. aku tak tahu la kalau dia saje b'tkar jdi baik dri apa yang aku dengar tpi serius x tipu lepas kenal dia persepsi aku berubah... 


DAH LA! sampai sini je la coretan aku buat masa nie.. 

SENIOR SWEET TALKER! kalau baca sooryyy la TERkutuk ckit..=)


bubye! terima kasih!! WADDDAAWADDAAAAAAAAA!

Sunday, May 5, 2013

Thursday, May 2, 2013

Tuah ayam nampak di kaki. Tuah Rynanorfarhana nampak di?

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.
Ingat lagi segmen header free yang aku join tempoh hari?
Hari ni keputusannya telah diumumkan dan .....

* Jengjengjengggg.... *
ialah ....
Eh! Aku ke ni? *Tampar muka berkali-kali*

Ok, aku betul-betul tak sangka yang aku berjaya.
* Berjaya den dapek adiah header. Boleh la den show off header baru den nanti. Bhahaha *
Kejayaan pertama pulak tu dalam dunia blogging.
Alhamdulillah ... Syukurrrr.
First time menang terus jadi pemenang pertama. * sipu-sipu malu *
Ni lah namanya tuah, kan. Aku bukan bercerita mengenai Tuah 5 bersaudara tu.
Tapi mengenai LUCK. LUCKY dan sewaktu dengannya.
Masa ni la masa yang sesuai nak menggunakan madah pujangga yang aku dah ubahsuai sikit mengikut citarasa hati aku
" Tuah ayam nampak di kaki, Tuah Rynanorfarhana nampak di .... random.org "

Tapi aku agak sedih jugak.
Eh, kenapa nak sedih pulak kan?
Mesti ada yang pelik.
Dah menang pastu jadi pemenang pertama pun nak sedih-sedih lagi.
Gedik betul, kan?

Takkkk ..... ok3, relax!
Sebenarnya aku sedih sebab akak aku join jugak segmen ni tapi dia tak terpilih sebagai pemenang.
Tapi aku tahu apa akak aku akan jawab
" Takpe lah, dah takde rezeki nak buat macam mana. Adat pertandingan la tu ada kalah menang "
Oh, sungguh positif pemikiran kakak den. tskkkk. Terharu :')

Tuesday, April 30, 2013

Segmen " Saya Nak Header Free " by Cik Sherry



Saya nak header free dari Blog Gadis Berbaju Kurung kerana merasakan ilustrasi header yang bakal cik Sherry buat look awesome apabila dah betul-betul jadi nanti. Lagipun saya dah macam jatuh hati dengan header Cik Sherry. Nampak cute je Hehe~


SEGMEN NASZ : NASZ CARI BLOGLIST MEI 2013.



Blog ni wujud lepas saya habis belajar komputer mengenai create blog. Kalau setakat belajar je tapi tak aplikasikan pun tak guna kan. Membazir je duit abah saya bayar mahal-mahal. Haha~

Disebabkan taknak dituduh sebagai manusia yang tak pandai menghargai, maka saya create blog ni.
Tanggal 17/12/2012 lahirlah RYNANORFARHANA.BLOGSPOT.COM
" Abah, lihat lah blog ku ini~ Hihi~ "

Sekian saja dari saya xoxo

Tamat sebelum pukul 12 malam ni.

Monday, February 25, 2013

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli


Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli..

Syarat : -
  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana..